30 Temmuz 2011 Cumartesi

O özel biri değil! Üzgünüm...

Çocuğunun saçma sapan hareketlerini dünyanın en olağanüstü şeyiymiş gibi anlatan sevgili kıt beyinli komşum. Benim de bebeğim var ama ben onun günlük yaşam ayrıntılarıyla insanların kafalarını ütülemiyorum.
Bir de defter almışsın, her gün o itici kızının ne yaptığını yazıyormuşsun. Bravo doğrusu, gerçekten de o gün makarna yemem pilav yerim diye tutturması yüzlerce yıl unutulmayacak kadar harika bir anı. Onun her anı gelecek nesillere aktarılması gereken milli bir miras! 

Tamam çok tatlı, çok şeker, ona sözom yok ama yaa bu kadar abartma, her gün belki milyonlarca çocuk doğuyor ve bu ortalama sağlıklı bir çocuk çok benzer evrelerden geçiyor. Öğrenme süreleri, 3. ayda,  8. ayda ne yaptıkları belli. Sizin gibilere söylenen İngilizce bir deyim var bilir misin?  “Get a life” yani “kendine bir hayat edin.”  Çünkü senin kızın milyonlarca benzeriyle aynı evreleri geçirdikten sonra hızla büyüyecek ve kendi hayat derdine düşecek. Muhtemelen lise döneminde seninle iletişimini minimuma indirecek.

Tamam sevgi, muhabbet filan ayrı da, sizin gibiler yüzünden çocuklar bağımsız yetişemiyor, ya süper bencil, egoist, narsist oluyorlar ya da kendi ayakları üzerinde duramayan, etrafından sürekli onay bekleyen, bağımlı birer eziğe dönüşüyorlar. 
Neyse ne olacağı pek umurumda değil de sen anlatırken o kadar sıkılıyorum ki, konuyu değiştirmek için ne yapacağımı bilemiyorum.  Kızına gösterdiğin ilginin kırkta birini bana göstersen ne kadar sıkıldığımı anlar en azından merhametinden susardın.  Ama nerde, senin için varsa yoksa kızın! Sen kızını seviyorsun diye herkesin de kızını sevmesi şart mı canım?

Yazan: Leyla, evli ve çocuklu

1 yorum:

  1. aynen çok doğru demişssiniz,bazıları böyle ne oldum delisi oluyor....

    YanıtlaSil