9 Ağustos 2011 Salı

Reçel Tatilde 1 / Tatilin iyisi kötüsü olur!

Yapış yapış, sıkış tepiş İstanbul artık çok uzakta ve ben sonunda uzanmışım kumsala, güneş damlar içime, yatmışım sere serpe tatildeyim…

Yaz başından beri bu haftayı bekledim. Gün saydım desem yeridir. Askerden tezkere alacağım sanki! Alt tarafı 1 hafta tatil ! Deniz, kum, güneş, uyku… Evet, evet sadece bu kadar. Evli kadının tatil tanımı bu işte! Öyle yaz aşkları, tutkulu geceler, plajda ateş yakmalar, gece sabahlamalar geride kaldı artık. Evlilik kadının hayatında her şeyi değiştirirken tatili de boş geçmemiş. Evliysen eğer kum, güneş, deniz üçlüsüyle yetineceksin. Bir de uyku eklenirse işte evli kadının mükemmel tatili.

Oysa evlenmeden önce tatil için o kadar seçenek vardı ki! Moduna göre takıl gitsin. İster kız arkadaşınla git, ister arkadaş grubunla, mecbursan ailenle git bedavaya gelsin tatil, hatta istersen sap gibi tek başına bile gidebilirsin. 

Ben bu tatilde akrabayla tatil versiyonunu deniyorum. Sevgili eski sevgilim, eşim o kadarrr yoğun bir insan ki gelemedi, kuzenimle baş başayız yani… Ama mükemmel tatil için ufak bir sorunumuz var. O da evli, ben de: ) Şimdi tatilin iyisi kötüsü mü olur sorusu geldi aklıma… Düşündüm versiyonların artılarını eksilerini… Sonra dedim ki kendime ya arkadaş tatilin iyisi de var kötüsü de… 

   


1. Kız kıza tatil
Favorimdir kendisi… Tatil konseptleri arasında en eğlencelisi bence. Kıza arkadaşınla tatile çıkıyorsan daha tatile gitmeden tatil havasına giriyorsun. Önce nereye gideceğiz telaşı başlıyor. Planlar yapılıyor sonra uzun bir araştırmadan sonra mekân seçiliyor. Tatil alışverişi faslı var bir de… Kız kıza tatile çıkacağız boru mu? Öyle bir şort iki üç tişörtle olacak iş değil. Her gece için en az bir tane elbise almak lazım. Mayonun rengiyle ojenin uyumu bile önemli. Her şey hazır yola çıkalım bakalım. Hani o herkesin gözünde büyüttüğü otobüs yolculuğu bile kız kıza olunca keyifli hale geliyor. Yol boyunca lak lak, molalarda adam kesmece yani klasik otobüs muhabbetleri diyeyim. Ay acaba şu arkada oturan esmer çocuk bizim otelde midir? O bizim otelde değilse bari şu sarışın bizim otelde olsun gözümüz gönlümüz açılsın yahu diye konuşup duruyorsun. Bütün gece sohbet edince otobüstekiler rahatsız oluyor muavine şikâyet ediyorlar. Tabi ya içi geçmiş evliler, kendileri genç ruhları babaanne ve dedelere dönüşmüş yolcular sükûnet istiyor. Kıçımın kenarları bunlar tatilden ne anlar diyor, muhabbete devam ediyorsun.


Kız kıza tatile çıkarken yaz aşkı yaşama oranının %80’lerde olduğunu bilmenin rahatlığı paha biçilemez doğrusu… Ne de olsa en tutkulu aşklardır yaz aşkları… Otelden içeri girdiğinde zaten bir cennete girmiş gibi oluyor insan. Bütün kış ecüş büçüş tipleri görmekten can çekişen estetik duygusu bir anda canlanıveriyor. Her taraf yakışıklı bronz Nurilerle dolu. Hurinin erkek versiyonu yani. Erkeklere huri varsa bize de Nuri var şekerim. Tatile gidince sırf erkekler sapıtmıyor biz de bronz Nurileri görünce niyeti bozuyoruz.
Neyse, yaşayacağın yaz aşkının kalitesi ve cazibesi biraz şans, biraz otel konsepti, biraz da moduna bağlı. Mesela ben Rus Nurileri hiç çekici bulmam. Rus hatunlar ne kadar hoşsa bunlarda o kadar boş oluyor. Favorim Hollandalılar. Almanlar da bana göre değil. Fransız, İtalyan ya da Hollandalı varsa otelde ne ala ne ala… Kız kıza tatildeysen zaten sosyalliğin dibine vuruyorsun. Aşk da sosyallikle gelen bir şey zaten… Yok havuz oyunlarına katılayım, sonra plajda voleybol oynayayım derken yaz aşkı başlıyor. Ya da bara falan gidiyorsun, bakıyorsun masaya gelen gelene… Seçmece yani. Beğenmiyorsan gönder geriye. İngilizce lazım tabiJ Kışın kursa da gittiysen süper işte sana pratik. Hani dil dile değmeden öğrenilmezmiş ya… Yani biraz İngilizce, biraz dans, biraz müzik, biraz deniz zorlamaya gerek kalmıyor aşk geliyor konuyor omzuna. Kız arkadaşında birini bulmuşsa zaten başının etini de yemiyor yok gece neredeydin, yok beni yalnız bıraktın diye konuşup canını sıkmıyor.

Kız kıza tatilin de eksileri oluyor tabii…Önce uykusuz gecelere hazır olmak lazım. Tatile giderken makyaj çantasına mutlaka bir göz kapatıcısı atılmalı. Uykusuz bir geceden sonra Japon balığına dönmüş gözleri normale döndürmek için çok yardımcı oluyor. Sonra vakitsizlikten odayı toplayamadığın için donunu bile bulamıyorsun. Duş sırası bekliyorsun, aynada iki kişi aynı anda makyaj yapmaya çalışıyorsun. Sabah kahvaltıları daima kaçıyor, öğlen yemeğine yetiştiğine seviniyorsun. İçkiyi çok kaçırmak da tehlikeli… İki kız aynı anda sarhoş olunca paytak ördek gibi dolanıyorsun ortalıkta. Ama her şeye rağmen bu versiyonu tek geçerim.

Aşk: 5 yıldız  / Eğlence: 5 yıldız / Kitap Okuma: 2 yıldız / Uyku: 1 yıldız /  Para:1 yıldız.

Daha çok versiyon var ya devamı yarına artıkJ Yüzeyim bari kuzenciğimle…


Yazan: Reçel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder