10 Ağustos 2011 Çarşamba

Reçel Tatilde 2/ Bekara her tatil balayı gibi...

Nerede kalmıştık, evli değilsen tatil seçenekleri bol oğlu bol... Kısacası bekara her tatil balayı misali. Kız kıza tatile gidemediysen arkadaş grubunla gidersin ya da sevgilinle aşk dolu bit tatil geçirirsin yok bunlar olmadı en kötü ailenle gidip beş kuruş harcamadan beleşe getirirsin  koca tatili...Seç, beğen, al.... Evli kadının tatiline de geleceğim o biraz vahim olduğu için en sona bıraktım:) Ne demişler evlenip balayına gideceğime, bekar olup alayına giderim!

2.Arkadaş grubuyla tatil

Kızlı erkekli geniş bir arkadaş grubuyla yapılan tatile denir. Bu versiyonda eğlence maksimumdayken yaz aşkı yaşayabilme oranı düşer. Birlikte tatile gittiğin grup içinden birinden hoşlanırsan ne ala… Yoksa unut aşkı, eğlenmene bak. Çünkü arkadaş grubuyla gittiğin tatilde kusura bakmayın arkadaşlar, ben birini buldum, bu gece izninizle one night stand olayına gireceğim sabah görüşürüz diyemiyorsun. Bu içinde biriken enerjiyi su sporlarında dışarı vuruyorsun. Denizde deve güreşi mi desem, adam boğmaca mı, jet ski turları mı daha neler neler… Kahvaltıya ilk kalkan kahvaltı masasında kök salıyor. Arkadaş grubuyla gidilen tatilde çalar saat vazifesini üstlenmemek lazım. Erken kalkıp kök salacağıma uyurum da uyurum… Arkadaşlarla tatil bol kahkahalı oluyor, her kafadan bir ses çıkıyor çünkü…  Üniversitedeki arkadaşlarla gitmiştik de herkes aşk açısından eli boş dönse de acayip eğlenmiştik. Özetle denemeye değer….

Aşk: 1 yıldız / Eğlence: 5 yıldız / Kitap Okuma: 1 yıldız / Uyku:3 yıldız /  Para:1 yıldız


3.Anne ve babayla nam-ı diğer ebeveynlerle tatil
Tatilin zorunlu ve beleş halidir. Türk aile yapısı gereği belirli bir yaşa kadar tatil aileyle yapılır. Anne, baba tatile gidiyoruz der, evin cici kızı maskeni takıp paşa paşa gidersin. 30’una gelmiş hala tatili ailesiyle yapmak zorunda olanlar var… Fena bir durum… Yazlık olayı varsa aileyle tatil yine de eğlenceli geçiyor. Yazlıktan arkadaşlar filan gündüz kafe akşam disko diye geçinen mekânlara takılıyorsun. Aileyle otele gitmek daha sıkıntılı bir durum. Kaçacak yerin yok nereye dönsen annen nereye dönsen baban. Baya boktan bir durum. Aileyle tatile gidince kitap olayına derinden dalıyorsun. Kulağında mp3 takılıp duruyorsun.  Otele gidiyorsan  ve biraz cesaretin varsa saman altından su yürütüp, gizli gizli haltlar da yiyebiliyorsun. Tabi her şeyin bir sınırı oluyor. Birkaç kere öpüşebilirsen işte sana mükemmel tatil. Bu versiyon pek çekici olmadığı için pek uzatmayacağım. Aileyle tatilin en iyi tarafı bence kesinlikle beleş olması.

Aşk: 1 yıldız /  Eğlence: 2 yıldız / Kitap Okuma: 5 yıldız / Uyku: 5 yıldız / Para:5 yıldız

4.Sevgiliyle Tatil
Henüz evlilik denen müesseseye adım atılmadığı için bu da yaşamaya değer bir versiyon. Bak tatil yaptım sap gibi kaldım valla o kadar yol gittim elim boş geldim derdi yok, sevgilin yanında. Bu versiyonda sıkıntı tatil iznini koparabilmekte, sonradan eline yüzüne bulaşmaması için ustaca söylemek lazım yalanları. Yola çıktın mı her şey geride kalıyor. Yasakları çiğnemenin garip hazzı ve korkusu, tatil heyecanı ve sevgilin aklını başından alıyor. Yolculuk genelde uyumaya çalışarak geçiyor. Yatıyorsun sevgilinin omzuna ağrısa da sesini çıkaramıyor, cam kenarı yolculukta koşulsuz şartsız sana kalıyor. Sonra otele adım atılıyor. Bütün kış kafe köşelerinde öpüşmüş, yer kıtlığından sevişememiş bir çift için otel odası ne demek gayet iyi bilirim. Bu yüzden bu versiyonda sahil ve otel odası arasında mekik dokuyorsun. Uyan, seviş, kahvaltıya in, kahvaltıdan sonra odaya git seviş, denize gir, duş al, odaya git seviş, diskoya git, gel, seviş. Seviş ve seviş yani. Öyle kısa metraj da değil ha, uzun uzun sevişiyorsun.


Ne zaman denize girmek istesen sevgilin elini tutuyor hoop denizdesin, denizden çıktıktan sonra buz gibi bir bira getiriyor sana… Gün batımında öpüşüyorsunuz, içip içip çakır keyif oluyorsun. Gözün bronz Nurilere kayıyor bazen olur arada boşver o da Rus hatunları kesiyor gizli gizli… Olsun ya sevgilin var tatile gidiyorsun sallama böyle şeyleri. Yok bende selilüt  var hatunlara bak ya bunlar da zerresi yok gibi düşüncelerle yorma kendini... İşte böyle…

Aşk: 4 yıldız /  Eğlence: 5 yıldız / Kitap Okuma: 1 yıldız / Uyku: 2 yıldız / Para:3 yıldız

Ya işte böyle...Buraya kadar olan versiyonlar iyi olanlardı. Bir sonrakiler okurken iç acıtan cinsten. Bu arada bizim erkekler Rus hatunlara ne kadar takıksa ben de şu Hollandalılara o kadar taktım herhalde:)

Yazan: Reçel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder