10 Ağustos 2011 Çarşamba

Reçel Tatilde 3 / Biri tatil mi dedi evliyim ben evli!

Tatilin hep güzel versiyonlarını anlattım durdum...Önce övüp sonra döveyim dedim. Şimdi sıra biri tatil mi dedi dedirten, tatilin t'si etmeyen kadının tatil hallerinde... Aşksız tatil mi olur ya! Oluyor, oluyor ama bir boka benzemiyor.

5.  Eşle Tatil
İşte geldik zurnanın zart yere. Bu versiyon kendi içinde üçe ayrılıyor. Yeni evliysen eşle tatilin adı balayı oluyor. Düğün hazırlıkları boyunca adeta birbirini yediğin eski sevgilinle mükemmel bir tatil geçirmen lazım. İlk ve son mükemmel tatil olacak tabi o da olabilirseJ Bu versiyon biraz kritik anlayacağın. Balayında olduğun için bu ayın adı balayı olduğu için eşek gibi sevişeceksin. Zorunlu olduğun için de olmuyor be arkadaş. Daha geçen sene kaçak göçek tatile gittiğin adamla resmi olarak seviştiğinde gizli gizli yaptığındaki hazzı almadığını görüyorsun. Neyse birbirini güzel güzel yağlıyorsun. Aman güneş yanığı olmasında rahat sevişelim hesabı…


Evliliğin ilk günleri olsa da bir evlilik ağırlığı çöküyor üzerine. Odaya giriyorsun güller serilmiş yatağa… Kim bilir bu gülleri sererlerken yatağa neler düşündüler. 31 çeken bile vardır belki. Sermişler artık gülleri sevişelim diyorsun. Balayının ilk günlerinde genelde pek sosyallik olayına girilmiyor. Biraz romantizm birlikte zaman geçirelim ayaklarına sohbetler filan ediliyor. Birkaç gün sonra sıkılmaya başlıyorsun. Konuşacak bir şey de  kalmıyor… Evli çiftleri kestiriyorsun gözüne, hangisi çiftle takılsak acaba diye. Takılma derken yanlış anlaşılmasın anca okey filan oynanıyor. Birkaç kadeh içebilirsin evli bir kadınsın artık içip içip kusma lüksün yok balayında, kocayı rezil etmek yasak. Sonra bu versiyon bikini izi yapıyor. Şöyle bikininin askılarını çözüp güneşlenemiyorsun, hemen söyleniveriyor yanındaki. Çözme şunu ya unutup kalkacaksın şimdi! Tatilden gelince yanmamışsınız ya çıkmadınız mı yoksa odadan geyikleriyle uğraşıyorsun. Balayı yine bir nebze balayından sonraki tatiller hep daha vasat geçiyor. Evlisin ve balayında değilsin aman diyeyim. Balayından sonra eşle tatilin bir cazibesi kalmıyor. Denize gir dersin girmez, sen kitap okursun o iPhone’uyla oynar durur. Güneşin altında Alman misali bütün gün içer. Gece çıkalım dersin tabi bütün gün içmiş herif yamulmuş artık sen hazırlanırken sızar kalır. İçinden çıkmak da gelmez zaten adama fıstık gibi Rusları görür ama elinden bir şey gelmez. Yani evliysen ve balayında değilsen iki kişi tatile gider ama yalnız kalırsın.


Eşle gidilen tatilin en boktan hali kuşkusuz çocukla yapılan tatil. Hele bebekle yapılan tatil karabasan gibi bir şey ya…Burada evli ve çocukluları görüyorum da üzülüyorum zavallıcıklara… Tam denize gireceksin aaa çocuk altına sıçmış. Hemen bezi değiştirmek lazım. Bez değişiminden sonra denize girmeye karar veriyorsun zırlıyor. Al babası diyorsun alır mı babası şezlongla bütünleşmiş adam, istifini bozmuyor. Biraz kitap okuyayım desen aaa mama saati gelmiş. Neyse bari duşa gireyim desen aaa uykusu gelmiş. Bara gitsen gidemezsin, içsen içemezsin, hatta işemeye bile vakit bulamazsın. Kumdan kaleler yapıyorlar anne, babalar çocuklarına mutlu, mutlu… Yemiyorum vallahi içleri kan ağlıyor biliyorum.

Tatilin iyisi kötüsü mü olur derler.. Aha işte oluyor. İyisi de var kötüsü de!

Aşk: 3 yıldız /  Eğlence: 2 yıldız / Kitap Okuma: 2 yıldız / Uyku: 3 yıldız / Para:3 yıldız

Şimdi geriye sap gibi tek başına yapılan tatil ile benim tatilim kaldı. Bu arada tatillll bitiyorrrr:(((

Yazan: Reçel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder