24 Ağustos 2011 Çarşamba

Sonunda kadınları jartiyerle sokağa çıkardılar...

Taciz, tecavüz, ensest ilişki! Okurken bile insanında tiksinti oluşturan üçlü… Maalesef eğer kadınsan yani iki memen varsa bunlardan birine illaki maruz kalıyorsun. Hayatında hiç tacize uğramamış bir kadın olduğunu sanmıyorum. O kadar yaygın ki! Sokakta, hastanede, iş yerinde, okulda, otobüste, minibüste her yerde tacize ya da tecavüze uğrayabilirsin. Hatta geçenlerde kadınların hacda bile taciz edildiği haberini okudum. Yani abazanlar her yerde. 7 yaşındaki kız çocuğunu da taciz ediyorlar 70 yaşındaki nineyi de. 

Evet bunlara maruz kalıyoruz ama genelde taciz, tecavüz gibi konuları pek konuşmayı da sevmiyoruz. Kendimize saklıyoruz. Bazıları çabuk atlatıyor bazıları da psikolojisini uzun zaman toplayamıyor, hatta beyni çükünde olan bir abazan yüzünden yıllarca cinsel hayatında hiç zevk alamayan, orgazm olamayan kadınlar var. Bazıları da o kadar çok uğruyor ki tacize artık alışıyor. Benim gibi..

Kaç kere tacize uğradım hatırlamıyorum artık.  İlk deneyimim de şoka girmiştim. On üç, on dört yaşındaydım en fazla. Akşam eve yürürken bir adam duvarın dibinde oturmuş saçma saçma hareketler yapıyor. Anlamadım hatta o kadar salağım ki barbie bebekle oynuyor zannettim. Ne barbiesi ya adam sere serpe 31 çekiyor. Burası Rusya değil ki 13 yaşında öğrenelim neyin ne olduğunu  Neyse adam baksana bana dedi adama dönüp bakmamla krema gibi bir şey aktı barbiesinden. Adamın yüzü gözü kayınca anca anladım bunun barbie olmadığını. Koşarak eve gitmiştim.

Okuldaki tacizleri hiç saymıyorum, etek altından pandik atmalar mı dersin, sütyenleri çözmeler mi, giyinirken beden odasına girip oranı buranı ellemelere kadar uzanıp gidiyor hikaye. Okulda tacize uğramak istemiyorsan kaçmayacaksın. Ben bunu erken öğrendim, beni taciz eden küçük sapığın belki şimdi çocuğu bile olmamıştır. Sağlam tekmelerimi hatırlıyordur hala.

 Sonra otobüste azgın bir dedeye rastladım. Dede arkama geçmiş yaslamış bir güzel, bir halta da yarasa bari yaş yetmiş iş bitmiş ama dede hala okey dönüyor. Sağa kayıyorum olmuyor, sola kayıyorum olmuyor. Sonra ‘’dedem yaşındasın be napıyorsun sen’’ dedim. Adam ne dese beğenirsin ‘‘ne dedesi be terbiyesiz’’. Kelimeleri kifayetsiz bırakacak bir cevap. Otobüsteki kimseden çıt yok tabi… O gün öğrendim ki dedelere fordçuluk mubah.


En son birkaç yıl önce Taksim’de adamın biri resmen kucakladı ya beni… Yol ortasında, gündüz. Ne yaptın be adam. Sabah sabah kalkıp porno mu izledin.  Hala ne zaman küçük bir erkek bebek alsam kucağıma hemen tişörtümü sıyırmaya kalkar. Neyse kendimi anlatıp durdum benden çok daha vahim vakalar olduğuna da eminim. Tecavüze uğrayanlar, abisi, eniştesi, kuzeni hatta babası tarafından zorla cinsel ilişkiye zorlananlar bile var.

Normal tabii… Dışarıda taciz varsa evde de var. Seni beni sokakta elleyenler birinin babası, birinin kocası, birinin abisi, birinin kuzeni.  Tecavüz ve ensest ilişkinin açtığı yararlar tartışılmaz ama artık taciz sıradan bir şey. Tacize uğradın diye neden hayatını karartıyorsun ki? Ne kaybettin?
Böyle düşünsen de dile getiremezsin kendine saklayacaksın düşüncelerini. Ayyy bana arkadan bir yasladı adam diye gülerek anlatsan aman be ne olacak göğüslerimi elledi, parmakladı beni desen orospu oluverirsin anlattıklarının gözünde.

Çocukluğumuzdan beri bize öğretilen tabular yüzünden bedenine sen izin vermeden biri dokunduğunda ruhumuzda derin yaralar açılması gerekir. Namus gitti diye salya sümük ağlamamız beklenir. Çünkü namusuna sahip çıkamadığımız için bu iğrenç olayla karşılaşmışızdır.


Tecavüz için söylemiyorum ama taciz konusunda sıkışıp kalmamak lazım cinsiyetçi kalıp yargılara. Dünya aşmış bu olayı. ‘’Sult Walk’’  yani fahişe yürüyüşleri yapıyor tüm dünyada kadınlar. Manyak mı bu kadınlar niye fahişe gibi yürüyorlar sokaklarda diye düşünmeden edemiyor insan.  Etkinlikler nasıl mı başlamış. Toronto Polis Merkezi’nden bir yetkili “Fahişe gibi giyinirseniz, size tecavüz ederler” açıklaması yapınca kadınlar ayaklandı tabi. O günden beri, Toronto, Los Angeles, New York,  Londra gibi şehirlerde hatta Hindistan’da bile yüz binlerce taciz karşıtı kadın yürüdü. En seksi kıyafetlerini giyip yürüyorlar benim bedenime dokunamazsın diyorlar. Yani tacize uğradılar diye mini etek giymekten, dekolteden vazgeçmiyorlar. Tacize uğradıysak suç bizim değil, herkes uçkuruna sahip olsun diyorlar.


Biz de bir SULT WALK yürüyüşü yapsak ne güzel olur. Abazanlar bayram ederler. Kesin fahişe yürüyüşünde de tacize uğrarız. Tüm sapıklar toplanır. Özetle ne biz cesaret edebiliriz buna ne de abazanlar kaçırır bu etkinliği. 

Yazan: Reçel

2 yorum:

  1. Keşke Erkek olsan Ozaman anlarsın uçkuru.

    YanıtlaSil
  2. Güzel blog, link değişimi yapmak istermisiniz? www.fenakomik.com siteme yorum yazın eğeri stiyorsanız. Bende kadın erkek ayrımı yoktur. Ayrıca erkekleri de taciz eden kadınlar var. Genellemek yanlış. Ama erkeklerde öküz oranı biraz fazla, bunu kabul edebilirim. iyi günler Reçel hanım... Ne reçeli bu arada?

    YanıtlaSil